Suroviny
- olej 30 ml
- cibule (nasekaná) 1 ks
- jarní cibulka 1 svazek
- česnek (jemně nasekaný) 2 stroužky
- mražená kukuřice 500 g
- parmazán 125 g
- smetana 250 ml
- bílé víno (suché, můžete nahradit mlékem) 80 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- kuřecí maso (stehýnka a paličky) 8 ks
- máslo
Postup přípravy
- Rozehřejte olej a poduste na něm cibuli, dokud nebude měkká a lesklá. Přidejte jarní cibulku a česnek a pár minut opékejte, potom vše přendejte do mísy.
- Přidejte kukuřici, parmezán, smetanu a víno a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a přendejte do vymazaného pekáče. Kousky kuřete položte navrch a na každý dejte hrudku másla. Kuře ochuťte solí a pepřem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 20–25 minut, dokud nebude kuře měkké.