Na roštěnou
- hovězí maso 1 kg
Na roštěnou
- hořčice 1 dávka
Na noky
- sůl 1 špetka
Na roštěnou
- hladká mouka 1 dávka
Postup přípravy
1. Roštěnky na okraji nařízneme a okraje rozklepeme. Maso posolíme a opepříme a osmahneme na pánvi. Porce potřeme hořčicí a dáme dusit do tlakového hrnce na výpek a cibulku doměkka. Maso vyjmeme, vložíme v pekáčku do trouby na horký vzduch a ještě pečeme asi na 200 °C. Po dvaceti minutách roštěnou vyndáme a s pomocí mouky a vody doděláme šťávu. Vše vložíme ještě na chvíli do trouby.
2. Na noky nastrouháme uvařené brambory, nakrájíme rohlíky na kostky, přidáme vejce, mouku, Solamyl, sůl a bylinky. Vše zamícháme a necháme dvacet minut odstát. Potom tvoříme větší noky, které zavaříme v osolené vroucí vodě. Jsou hotové, když vyplavou.3. Anglickou slaninu osmahneme na pánvi a přidáme k ní mrazené fazolky, které chvilku podusíme. K zelenině přidáme česnek, Vegetu a dosolíme podle chuti. Podáváme teplé k masu s noky.
Hlavní chodSlezská roštěná s hoštickými noky, fazolky se slaninou a česnekem