Head
- celer 1 ks
Head
Postup přípravy
Slepičí maso, koření a polovinu zeleniny dáme do velkého hrnce, zalejeme studenou vodou a dáme vařitvelmi mírným varem, spíše jen probubláváním, minimálně tři hodiny. Scedíme a do čistého vývaru zavaříme zbytek zeleniny nakrájený na kostičky a játrové knedlíčky. Nudle uvaříme zvlášť a do polévky je přidáváme scezené a propláchnuté. Na závěr přidáme hrstku nakrájené zelené petrželky.
Játrové knedlíčky: játra uškrábeme nožem, přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou cibulku, vajíčko, sádlo, sůl a pepř. Dle potřeby zahustíme polohrubou moukou. Těsto zamícháme a dáme odležet do lednice, aby sádlo ztuhlo a knedlíčky se dobře tvarovaly.