Suroviny
- mléko 500 ml
- cukr 60 g
- vejce 2 ks
- želatina 4 plátky
- dětská krupička 70 g
- smetana 200 ml
- cukr 200 g
- citronová kůra
- mandle
Postup přípravy
Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Namočte si plátky želatiny. Zahřejte mléko s krupicí a nechte asi minutu povařit. Do vzniklé a ještě velmi teplé, ne však horké kaše přimíchejte žloutky a již nabobtnalou želatinu a nastrouhanou citronovou kůru. Velmi dobře promíchejte. Vyšlehejte bílky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny a pomalu vmíchejte do takřka studené kaše.
Celou směs nechte nejméně čtyři hodiny vychladnout a ztuhnout. Potom ze smetany vyšlehejte šlehačku a opatrně přimíchejte do ztuhlé kaše. Při servírování ozdobte lupínky z loupených mandlí.