Suroviny
- slávky 1 dávka
- olej 1 dávka
- šalotka 1 dávka
- rajče 1 dávka
- česnek 1 stroužek
- pepř 1 špetka
- bobkový list 1 kus
- tymián 1 špetka
- petržel 1 dávka
- citronová šťáva 150 dávka
- bílé víno 400 ml
- zeleninový vývar 1 dávka
- bageta 4 kus
Postup přípravy
Slávky vložíme do misky s vlažnou vodou a necháme ponořené alespoň 15 minut. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, omytá a rozpůlená cherry rajčata a česnek. Restujeme. Přidáme bílý pepř, bobkový list, tymián a přilijeme 3-4 dcl vína a trošku zeleninového vývaru. Přikryjeme a dusíme. Nakonec přidáme do hrnce slávky, opět přikryjeme pokličkou a dusíme ještě 6 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a ochutíme citronem. Podáváme s bagetou.