Suroviny
Postup přípravy
Dno dortové formy si vyskládáme dvěma vrstvami piškotů, které mírně zalijeme šťávou z jahodového kompotu
Smícháme si jedno balení tvarohu a jedno balení zakysané smetany s moučkovým cukrem a krém v tenké vrstvě naneseme na zalité piškoty
Dále naskládáme ovoce (mohou to být i okapané jahody z kompotu či banány a kiwi), další vrstvu smetany s tvarohem a další vrstvu piškotů (opět lehce zalijeme šťávou z jahod)
Nakonec dáme ještě jednu vrstvu smetany s tvarohem a ozdobíme čerstvým sezonním ovocem
Dáme ztuhnout do lednice aspoň na šest hodin
Teplota: 0 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30–60 minut + tuhnutíRecipe category: bez vaření/ chlazení/ moučníkDezert: Sladký průvan s ovocempostup:Dno dortové formy si vyskládáme dvěma vrstvami piškotů, které mírně zalijeme šťávou z jahodového kompotu
Smícháme si jedno balení tvarohu a jedno balení zakysané smetany s moučkovým cukrem a krém v tenké vrstvě naneseme na zalité piškoty
Dále naskládáme ovoce (mohou to být i okapané jahody z kompotu či banány a kiwi), další vrstvu smetany s tvarohem a další vrstvu piškotů (opět lehce zalijeme šťávou z jahod)
Nakonec dáme ještě jednu vrstvu smetany s tvarohem a ozdobíme čerstvým sezonním ovocem
Dáme ztuhnout do lednice aspoň na šest hodin
Dezert:
Sladký průvan s ovocem
Nepečený piškotový moučník je velmi oblíbený, potřebuje ale dobře ztuhnout. Možná by v tomto případě pomohlo i trochu želatiny.
Ingredience:
kulaté dětské piškoty
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
moučkový cukr dle chuti
jahodový kompot
čerstvé jahody (maliny, borůvky a ostružiny)