Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem

4 porce
do 30 minut
Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem
Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem Autor: archiv Gurmet
Nastává sezona čerstvých zeleninových salátů. Nebojte se použít i méně obvyklou zeleninu.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Chřest vařte v osolené vodě jen minutu, slijte ho a ihned prolijte ledovou vodou. Stonky překrájejte příčně na poloviny, rajčata také rozpulte. Vše omočte v olivovém oleji a grilujte na grilovací pánvi nebo v rozpálené troubě asi 2 minuty.
  2. Do mísy natrhejte omytý a osušený salát a promíchejte ho s ogrilovaným chřestem i rajčaty. Přidejte mozzarellu, natrhanou na menší kousky, a pršut.
  3. ZÁLIVKA: Limetkovou šťávu prošlehejte s olejem a zálivkou zakapejte salát, osolte a opepřete. Salát posypte nasekanou mátou a podávejte s opečenou bagetou.
  4. Prima tip: V tuhle roční dobu narazíte v obchodech na celou škálu salátů. Vyberte si podle chuti.
Reklama

Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem Foto: archiv Gurmet

Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama