Suroviny
- chřest 300 g
- cherry rajčata 200 g
- olivový olej 1 lžíce
- ledový salát 1 ks
- pršut 12 plátků
- mozzarella 200 g
- máta 1 svazek
Zálivka
- limetková šťáva 2 lžíce
- extra virgin olivový olej 60 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Chřest vařte v osolené vodě jen minutu, slijte ho a ihned prolijte ledovou vodou. Stonky překrájejte příčně na poloviny, rajčata také rozpulte. Vše omočte v olivovém oleji a grilujte na grilovací pánvi nebo v rozpálené troubě asi 2 minuty.
- Do mísy natrhejte omytý a osušený salát a promíchejte ho s ogrilovaným chřestem i rajčaty. Přidejte mozzarellu, natrhanou na menší kousky, a pršut.
- ZÁLIVKA: Limetkovou šťávu prošlehejte s olejem a zálivkou zakapejte salát, osolte a opepřete. Salát posypte nasekanou mátou a podávejte s opečenou bagetou.
- Prima tip: V tuhle roční dobu narazíte v obchodech na celou škálu salátů. Vyberte si podle chuti.