Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rýnská roláda z hovězího masa

2 porce
do 2 hodin
Rýnská roláda z hovězího masa
Rýnská roláda z hovězího masa Autor: isifa.com
Vyzkoušejte zajímavou variaci na španělské ptáčky. Výrazná náplň s kapary, kyselou okurkou a dijonskou hořčicí maso skvěle ochutí a dá základ výtečné omáčce.
Reklama

Suroviny (2 porce)

Reklama

Postup

  1. Nakládané okurky nasekejte na malé kousky, cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Cibuli a okurky dejte do mísy, přidejte 2 lžičky kaparů a vše dobře promíchejte.
  2. Maso rozložte vedle sebe na pracovní desku, lehce osolte, opepřete a potřete 2 lžičkami hořčice. Navrch položte plátky špeku a na něj asi 1/3 okurkovo-cibulové směsi. Maso po delší straně zevnitř trochu naklepejte a opatrně zarolujte. Rolády zavažte kuchyňskou nití nebo pevně spojte špejlí.
  3. Rozehřejte olej v širokém hrnci na vysokou teplotu a na něm asi 3 minuty rolády opékejte po všech stranách, potom přidejte zbývající okurkovo-cibulový mix a vše opékejte ještě další 3–4 minuty. Podlijte zeleninovým vývarem, osolte a pak hrnec přikryjte a na nízké teplotě duste doměkka asi 45–50 minut.
  4. Potom rolády vyjměte. Do hrnce přidejte smetanu s rozmíchanou moukou, dobře promíchejte a nechejte krátce povařit. Omáčku přeceďte přes cedník a vmíchejte do ní zbylé kapary a hořčici. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Rolády šikmo rozpulte, polijte omáčkou a podávejte třeba s bramborovou kaší.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama