Rychlý jogurtový koláč s jablky

Moje hodnocení
6x

Bílý jogurt těsto na koláč krásně odlehčí a dodá mu lehce nakyslou chuť. Momentálně všudypřítomná jablka můžete v jiné sezoně nahradit ovocem, které právě dozrává.

8 porcí
90 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C a doprostřed umístěte plech. Formu s odepínacím nebo volným dnem o průměru 22 cm vymažte máslem.
  2. V míse promíchejte vejce, cukr, máslo, skořici, vanilku a jogurt. Postupně vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva, jen co se spojí. Těsto vlijte do vymazané formy a navrch rozložte plátky jablek, nejlépe vypadají soustředné kruhy. Jablka posypte skořicovým cukrem.
  3. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut, až koláč zezlátne a špejli, vpíchnutou do středu, vytáhnete čistou, bez ulpělých drobků.
PRIMA TIP: Koláč bude ještě lepší, když ho podáte ještě s další dobrotou. Bílý jogurt nechte vykapat v cedníku, vyloženém čistou namočenou a vyždímanou utěrkou. Pak ho promíchejte s trochou vanilkového nebo skořicového cukru. Je to zdravější alternativa než třeba šlehačka a stejně dobrá.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty