Rychlý jogurtový koláč s jablky
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Rychlý jogurtový koláč s jablky
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 160 °C a doprostřed umístěte plech. Formu s odepínacím nebo volným dnem o průměru 22 cm vymažte máslem.
-
V míse promíchejte vejce, cukr, máslo, skořici, vanilku a jogurt. Postupně vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva, jen co se spojí. Těsto vlijte do vymazané formy a navrch rozložte plátky jablek, nejlépe vypadají soustředné kruhy. Jablka posypte skořicovým cukrem.
-
Vložte do trouby a pečte asi 45 minut, až koláč zezlátne a špejli, vpíchnutou do středu, vytáhnete čistou, bez ulpělých drobků.
PRIMA TIP: Koláč bude ještě lepší, když ho podáte ještě s další dobrotou. Bílý jogurt nechte vykapat v cedníku, vyloženém čistou namočenou a vyždímanou utěrkou. Pak ho promíchejte s trochou vanilkového nebo skořicového cukru. Je to zdravější alternativa než třeba šlehačka a stejně dobrá.
Rychlý jogurtový koláč s jablky
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Rychlý jogurtový koláč s jablky
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD