Suroviny
- rybí filet 200 g
- vejce 2
- mouka
- solamyl
- sójová omáčka
- chilli omáčka
- cibule 2
- citronová šťáva
- cukr 2 lžíce
- chilli
- voda 1 dl
Postup přípravy
Uděláme těstíčko, v němž namáčíme filety a poté je smažíme.
Nakrájíme cibuli a osmažíme ji dorůžova, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Ochutíme sójovou omáčkou, chilli a šťávou z citronu. Směs podáváme se smaženými filety. Jako přílohu zvolíme vařenou rýži.
Ryba po čínsku
Ingredience pro 2 osoby:
- 200 g rybích filetů (mořská štika, treska atd.)
- 2 vejce
- hladká mouka
- solamyl
- trocha sójové omáčky
- chilli omáčka
- 2 cibule
- citronová šťáva
- 2 lžíce cukru
- chilli
- 1dl vody