Hlavní chod
- pečeně 4 porce
Head
- paprika 1 lžíce
- žampion 1 dávka
Marináda na brambory
- brambory 1 kg
Postup přípravy
Z vepřového uděláme plátky, osolíme a opepříme
Potřeme směsí sýra, česneku, drobně nakrájené klobásy, papriky, koleček oliv, kostiček žampionů, cibulky a soli
Zabalíme a pevně převážeme kuchyňským provázkem
Předehřejeme troubu asi na 220 °C
Rolády opečeme na oleji na rozpálené pánvi ze všech stran
Přendáme je do pekáčku, vložíme do horké trouby a pečeme
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a po délce rozkrojíme na čtyři díly
Do mísy dáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, vodu, olivový olej, nakrájenou pažitku, šťávu z citronu a osolíme
Všechny ingredience rozmícháme, nasypeme k nim připravené brambory a pěkně je ve směsi poválíme
Pak je dáme na hlubší plech do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova
Hlavní chod
Roláda z panenky s pestrou náplní, opečené brambory
Ingredience na maso: 4 porce panenské pečeně (cca 200 g), 200 g čerstvého sýra (Lučina, žervé, cottage), 1 nožička pikantní klobásy, 4 stroužky česneku, 1 červená paprika, 1 stonek zelené cibulky, žampiony, zelené a černé olivy nakrájené na kolečka, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře. Marinádu na brambory připravíme z: 1 kg brambor, 0,5 citronu (šťáva), 3 lžíce olivového oleje, troška vody, 1 lžíce mleté papriky, 6 stroužků česneku, sůl, trs pažitky.