Suroviny
- olivový olej 7 g
- kulatá rýže (arborio, carnaroli) 300 g
- šťáva z červené řepy 100 ml
- zeleninový vývar 1 litr
- červená řepa (vařená) 200 g
- kozí sýr (čerstvý) 100 g
- citronová šťáva
- tymián
- sůl
Postup přípravy
- Na olivovém oleji mírně orestujte rýži a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru. Nechte tekutinu odpařit a stále rýži míchejte. Podlijte šťávou z řepy, poté vývarem, vždy nechte částečně vyvařit a stále míchejte. Pokračujte tak dlouho, až bude rýže uvařená al dente.
- Ke konci vaření vmíchejte i kozí sýr a nechte ho rozpustit. Zakápněte citronovou šťávou podle chuti, osolte a ozdobte větvičkou čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu.
- 1 porce obsahuje: 1207 kJ / 287 kcal
- bílkoviny: 7 g; sacharidy: 34 g; tuky: 5 g