Vyhledávání
Zmrzlina s levandulí

Suroviny (350 ml porcí)
- Žloutek 7 ks
- moučkový cukr 200 g
- celá vanilka 1 ks
- Mléko 45 ml
- smetana ke šlěhání 250 ml
- sušená nebo čerstvá levandule 4 lžičky
Postup
- Žloutky s cukrem utřete do světlé pěny. Vanilku rozkrojte a vyškrábněte z ní semínka.
- Dřeň i lusk vanilky povařte asi 10 minut v mléce se smetanou. Horkou tekutinu pak přeceďte do žloutkové pěny a vařte za stálého míchání, až hmota zhoustne.
- Vychladlou směs promíchejte s levandulí, vlijte do misky a vložte nejméně na 2 hodiny (nejlépe ale přes noc) do mrazáku.
Zmrzlina s levandulí. Foto: Gurmet
Gurmet – Vaše škola vaření
O měsíci květnu se říká, že je měsícem lásky. V zahrádkách se také začíná objevovat první zelenina a stromy jsou obsypané květy. Toto všechno jsme vzali v potaz, a téma lásky a čerstvosti se proto prolíná celým květnovým číslem Gurmetu. Na gastronomický výlet jsme se tentokrát vydali do Francie, takže tu najdete jak svatební menu, včetně atypického dortu složeného ze slaďoučkých profiterolek, tak další dobroty z této země labužníků a milovníků života. Francouzský citronový koláč vás naučíme dokonce krok za krokem! Naleznete tu také známé i méně známé recepty na přípravu sladké karotky či oblíbeného kuřecího masa. Zdravá, ale přesto chutná jídla jsme zvolili z lokálních čerstvých surovin, takže v květnovém Gurmetu je opravdu na co se těšit!
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.