návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zeleninová polévka s quinoou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Zeleninová polévka s quinoou
Autor: Michal Šajmir Zeleninová polévka s quinoou
Lehká zeleninová polévka se promění v syté jídlo díky quinoe, která polévku krásně zahustí a zároveň dodá velkou porci bílkovin. Perfektně propojené chutě a lahodná struktura vás mile překvapí.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Ve větším hrnci rozpalte olej, osmahněte na měsíčky nakrájenou cibuli společně s plátky česneku. Přidejte snítky rozmarýnu, nechte uvolnit vůni, přidejte na kolečka pokrájenou mrkev a restujte 2–3 minuty.
  2. Následně přidejte propranou quinou, dobře promíchejte, zalijte vývarem, rajčatovou passatou a nechte povařit 5–6 minut. Poté do kastrolu přidejte na půlkolečka pokrájenou cuketu, konzervovaná rajčata a vařte až do momentu, kdy bude quinoa úplně změklá. Mrkev a cukety by měly být trochu tvrdší, ne rozvařené.
  3. Na závěr dochuťte pepřem a solí. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.

Quinoa je výjimečná surovina, která prozatím v Čechách čeká na masové objevení. Pokud se o ní chcete dozvědět víc, máme pro vás článek...

Quinoa

Quinoa je vzácný poklad Inků. Pusťte ji i do své kuchyně!

Další skvělé recepty z quinoy najdete v našem Speciálu: