Suroviny
- arašídový olej 1 lžíce
- zelená curry pasta 2 lžíce
- kokosové mléko 400 ml
- tuňák (pokrájený na nudličky) 400 g
- rybí vývar 500 ml
- kokosový krém 200 ml
- cuketa (pokrájená na kostičky) 1 ks
- hrášek (čerstvý nebo mražený) 100 g
- kapie (pokrájená na tenká kolečka) 1 ks
- chilli papričky 1–2 ks
- hořčičné semínko 1 lžíce
- makadamové ořechy (najemno nastrouhané) 50 g
- koriandr (lístky) 1 šálek
- sůl
Postup přípravy
- Do rozehřátého woku zastříknutého olejem přidejte kari pastu. Promíchejte ji s polovinou kokosového mléka, přidejte kousky ryby a společně prohřejte.
- Přesuňte do hrnce, zalijte zbytkem kokosového mléka a rybím vývarem, zahustěte kokosovým krémem a přiveďte k varu.
- Přidejte cuketu s hráškem, cibulkou, paprikou a pokrájenými chilli papričkami. Přidejte hořčičná semínka a mírným varem vařte asi 25 minut. Pak prohřejte s lístky koriandru.
- Podávejte posypané makadamovými oříšky a s opečeným toastovým chlebem.