reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy
Autor: Gurmet Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy

Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy

Hodnoceno: 0x
Kari (hlavně kurkuma v něm obsažená) chrání mozek před degenerativními změnami, ořechy a tuňák jeho výkon zvyšují.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Do rozehřátého woku zastříknutého olejem přidejte kari pastu. Promíchejte ji s polovinou kokosového mléka, přidejte kousky ryby a společně prohřejte.
  2. Přesuňte do hrnce, zalijte zbytkem kokosového mléka a rybím vývarem, zahustěte kokosovým krémem a přiveďte k varu.
  3. Přidejte cuketu s hráškem, cibulkou, paprikou a pokrájenými chilli papričkami. Přidejte hořčičná semínka a mírným varem vařte asi 25 minut. Pak prohřejte s lístky koriandru.
  4. Podávejte posypané makadamovými oříšky a s opečeným toastovým chlebem.

reklama