Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy

4 porce
do 1 hodiny
Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy
Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy Autor: Gurmet
Kari (hlavně kurkuma v něm obsažená) chrání mozek před degenerativními změnami, ořechy a tuňák jeho výkon zvyšují.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do rozehřátého woku zastříknutého olejem přidejte kari pastu. Promíchejte ji s polovinou kokosového mléka, přidejte kousky ryby a společně prohřejte.
  2. Přesuňte do hrnce, zalijte zbytkem kokosového mléka a rybím vývarem, zahustěte kokosovým krémem a přiveďte k varu.
  3. Přidejte cuketu s hráškem, cibulkou, paprikou a pokrájenými chilli papričkami. Přidejte hořčičná semínka a mírným varem vařte asi 25 minut. Pak prohřejte s lístky koriandru.
  4. Podávejte posypané makadamovými oříšky a s opečeným toastovým chlebem.
Reklama

Gurmet – Vaše škola vaření

Gurmet - duben 2014

V dubnovém čísle se můžete těšit na tradiční české i moravské velikonoční recepty, včetně beránka. Pozveme vás také na opulentní nedělní oběd v carském stylu. V rámci projektu Gurmet kolem světa totiž tentokrát navštívíme Rusko. Můžete se tedy těšit i na ruské velikonoční speciality. Do přípravy na svátky jara jsme zapojili též děti a upekli jsme s nimi barevné sušenky – ptáčky ozdobené marcipánem.

Přesvědčíme vás, že med může být důležitým hráčem dokonce i při přípravě masitých dobrot. Poradíme vám, jak co nejchutněji naložit s vykoledovanými vajíčky nebo jak si co nejvíc pochutnat na bylinkách. Nevíte si rady, jak a s jakými přílohami připravit ryby? Špičkový kuchař Dalibor Navrátil vám navrhne pět opravdu labužnických způsobů, jak si na nich pochutnat. V dubnu je také nejlepší čas na to, posílit mozek k vyššímu výkonu a zároveň si pochutnat.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama