Zapečené těstoviny s čerstvým zelím a slaninou

Moje hodnocení
14x

Jednoduché jídlo připravené z běžných surovin, které stojí pár kaček – tohle jídlo je důkazem, že téměř z ničeho jde připravit NĚCO! Orestované zelí získá příjemnou oříškovou chuť, která báječně ladí s karamelizovanou cibulí a uzenou slaninou. Pokud tuto směs zapečete s těstovinami, získáte plný pekáč výborného jídla, na kterém si celá rodina pochutná.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V osolené vodě uvařte těstoviny tak, aby byly al dente. Poté je slijte.
  2. Mezitím ve velké hluboké pánvi, která může do trouby, rozehřejte přepuštěné máslo. Přidejte slaninu nakrájenou na malé kostičky a cibuli nahrubo nakrájenou. Restujte dozlatova asi 10 minut.
  3. Poté přidejte zelí nakrájené na asi centimetrové kostičky a restujte lehce dohněda. Přidejte na plátky nakrájenou zelenou část pórku, osolte a opepřete a restujte ještě asi 2 minuty, až pórek zavadne.
  4. Do pánve přimíchejte uvařené těstoviny a navrch nasypte nastrouhaný sýr. Dejte do trouby rozehřáté na 200 stupňů, pečte 15 minut, pak zapněte funkci gril a zagrilujte asi 3 minuty, až sýr zezlátne a vytvoří křupavou vrstvu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty