Zapečené těstoviny s čerstvým zelím a slaninou
Zdroj: Klára Michalová
Zapečené těstoviny s čerstvým zelím a slaninou
Zdroj:
Klára Michalová
Jednoduché jídlo připravené z běžných surovin, které stojí pár kaček – tohle jídlo je důkazem, že téměř z ničeho jde připravit NĚCO! Orestované zelí získá příjemnou oříškovou chuť, která báječně ladí s karamelizovanou cibulí a uzenou slaninou. Pokud tuto směs zapečete s těstovinami, získáte plný pekáč výborného jídla, na kterém si celá rodina pochutná.
Postup přípravy
-
V osolené vodě uvařte těstoviny tak, aby byly al dente. Poté je slijte.
-
Mezitím ve velké hluboké pánvi, která může do trouby, rozehřejte přepuštěné máslo. Přidejte slaninu nakrájenou na malé kostičky a cibuli nahrubo nakrájenou. Restujte dozlatova asi 10 minut.
-
Poté přidejte zelí nakrájené na asi centimetrové kostičky a restujte lehce dohněda. Přidejte na plátky nakrájenou zelenou část pórku, osolte a opepřete a restujte ještě asi 2 minuty, až pórek zavadne.
-
Do pánve přimíchejte uvařené těstoviny a navrch nasypte nastrouhaný sýr. Dejte do trouby rozehřáté na 200 stupňů, pečte 15 minut, pak zapněte funkci gril a zagrilujte asi 3 minuty, až sýr zezlátne a vytvoří křupavou vrstvu.
Zapečené těstoviny s čerstvým zelím a slaninou 2
Zdroj: Klára Michalová
Zapečené těstoviny s čerstvým zelím a slaninou 2
Zdroj:
Klára Michalová