Garden & Kitchen

Zapečené palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou

Moje hodnocení
10x

Palačinky nasladko dávno nejsou jediná možnost, jak si tuto lahůdku z vláčného těsta vychutnat. Slané variace se těší obdobné oblibě právě díky tomu, jak se snadno připravují. Co si ale tentokrát udělat zapečené slané palačinky? Za nás to zní jako skvělý tip na snadný oběd.

1 porce
60 minut

Těsto

Náplň

Omáčka

Postup přípravy

  1. Vajíčka lehce prošlehejte se solí, přidejte mouku, mléko a vše zpracujte v hladké těsto. Nakonec zapracujte i olej.
  2. Těsto na palačinky nechte přibližně 20 minut stát. Poté na pánvi na troše ghí opékejte palačinky.
  3. Špenát omyjte, osušte, a pokud je větší, tak ho pokrájejte na menší kusy. Na olivovém oleji osmahněte pokrájený česnek, poté vhoďte špenát, osolte, opepřete a zhruba 1–2 minuty poduste.
  4. Dejte stranou vychladnout. Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  5. Ricottu smíchejte se špenátem, popřípadě dochuťte solí a pepřem.
  6. Palačinky naplňte náplní. Na jednu půlku dejte 1–2 lžíce náplně, rozetřete po celé půlce. Druhou půlkou přikryjte a pak ještě jednou přehněte do tvaru trojúhelníku.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C. Passatu nalijte do misky a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Mozzarellu nastrouhejte nebo pokrájejte na menší kousky.
  8. Na dno zapékací mísy dejte třetinu ochucené passaty, poté naskládejte plněné palačinky, zalijte zbytkem passaty a posypte mozzarellou.
  9. Pečte v předehřáté troubě 30 minut. Po upečení nechte 10 minut stát na lince a poté můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty