Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečená čekanka s parmskou šunkou

2-4 porce
do 1 hodiny
Zapečená čekanka s parmskou šunkou
Zapečená čekanka s parmskou šunkou Autor: isifa.com
Čekankové puky jsou neprávem opomíjenou zeleninou. Svěží, křupavé listy čekanky se hodí nejen do salátů. Protentokrát je zkuste proměnit v lahůdkový zapečený skvost.
Reklama

Vybírejte pouze správně uskladněnou čekanku. Puky musí být schované pod neprůhlednou tmavou vrstvou, protože vlivem světla listy čekanky výrazně hořknou. Puky by měly mít světlou nažloutlou barvu, pokud vršky listů mají zelenou barvu, byly už vystaveny světlu a jsou hořké.

Reklama

Postup

  1. V kastrolu přiveďte k varu kuřecí vývar, vložte do něj čekanku a vařte 8 minut. Puky sceďte a nechte mírně vychladnout na papírové utěrce.
  2. Mezitím připravte bešamel. Rozpusťe máslo, přidejte mouku a dobře promíchejte. Za stálého míchání pomalu přilijte smetanu, když omáčka začne houstnout strouhněte muškátový oříšek a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a odstavte z ohně.
  3. Každý čekankový puk zabalte do jednoho plátku parmské šunky. Vložte do zapékací misky, zalijte bešamelem a posypte strouhaným sýrem. Pečte 30-35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud sýr na povrchu nezezlátne.
Reklama

Prima tip: Parmskou šunku můžete nahradit kvalitní vepřovou dušenou šunkou.

Zapečená čekanka s parmskou šunkou Foto: isifa.com

Zapečená čekanka s parmskou šunkou, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama