zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vývar proti nachlazení
Autor: Gurmet Vývar proti nachlazení

Vývar proti nachlazení

Hodnoceno: 0x
Horký a poctivý vývar dokáže léčit, zejména při nachlazení. Je-li navíc obohacen o zázvor, zažene i čerta!
do 2 hodin
6 porcí

reklama

Postup

  1. Kuřecí stehno (nebo skelety), překrojenou hlavičku česneku, cibuli (i se slupkou, také překrojenou) a na menší kousky pokrájený zázvor zalijte 2 l studené vody a vínem a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, osolte, vložte koření a odkryté nechte probublávat přibližně 2 hodiny.
  2. Vývar poté přeceďte přes síto. Maso oberte a najemno nasekejte nebo pomelte. Přidejte k němu vajíčko, nasekané bylinky, majoránku a prolisovaný česnek. Zahustěte dětskou krupičkou tak, abyste z hmoty mohli tvarovat menší knedlíčky.
  3. Obalte je ve strouhance a povařte přibližně 10 minut v polévce.
  4. Polévku podávejte ozdobenou najemno nasekanou jarní cibulkou.

Vývar proti nachlazení  Foto: Gurmet

Vývar proti nachlazení. Foto: Gurmet

 

Gurmet - březen 2014

Gurmet - Vaše škola vaření

V březnovém čísle časopisu Gurmet najdete lahůdkové toulky po Středočeském kraji a kuchyni staré Prahy. Naučíme vás také to nejlepší bramborové těsto a jaké dobroty si z něj můžete sami připravit. Další díl seriálu Gurmet kolem světa vás zavede do Velké Británie, takže nejprve vás čeká nedělní oběd v anglickém stylu, při kterém vám nabídneme skvělý rostbíf či mraženou vinnou pěnu s portským.

Spojnicí mezi kuchyní této ostrovní země a Českem je pečicí nádoba značky Remoska, a my jsme se proto rozhodli inspirovat vás několika recepty, které speciálně pro remosku a její britské uživatelky upravila česká rodačka lady Milena Grenfell-Baines, jejíž životní příběh najdete v březnovém čísle také. Exkluzivně vám též přinášíme recepty ikonického britského šéfkuchaře Jamieho Olivera.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

reklama