návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Voňavé chutney z kaki

4–6 porce
do 1 hodiny
Voňavé chutney z kaki
Voňavé chutney z kaki Autor: archiv Nejkaki.cz
Kaki Persimon Bouquet je i v našich končinách velmi oblíbeným ovocem. Obsahuje vysoký podíl vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Pomáhá navíc při stresu, nervozitě a únavě. Důvodů pro zařazení do jídelníčku je tedy hned několik.
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. Kaki Persimon Bouquet oloupejte a nahrubo nakrájejte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a nechte ji na tuku zesklovatět. Přidejte zázvor a na malé kostičky nakrájenou kapii, restujte 2 minuty. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Zastříkněte octem a nechte ho odpařit.
  2. Nakonec vložte kaki a vařte další minutu. Zalijte džusem, přidejte koření a lehce osolte. Vařte asi 30 minut, dokud se tekutina neodpaří. Odstavte z ohně a smíchejte s ořechy.
Reklama

Voňavé chutney z kaki Foto:

Voňavé chutney z kaki, foto: archiv www.nejkaki.cz

Chcete se dozvědět o kaki víc? Přečíst si o něm můžete přímo zde:

Kaki – vitaminová bomba z Valencie

Kaki – vitaminová bomba z Valencie

Pro více informací navštivte také stránku na www.nejkaki.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama