V kuchyni vždy otevřeno

Vláčný cuketový koláč s ovocem

Moje hodnocení
7x

Cuketa v moučníku? No samozřejmě, takové spojení už není žádná novinka. Díky neutrální chuti se tato zelenina do koláčů skvěle hodí a dodá jim na vláčnosti. Pojďte se s námi pustit do pečení!

8 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech nebo dvě koláčové formy vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. Na těsto nejprve vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Pak vmíchejte olej, vanilkový extrakt, špetku soli a cuketu.
  3. Nakonec přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně vymíchejte.
  4. Těsto vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete.
  5. Na něj poskládejte ovoce, posypte drobenkou a vložte do vyhřáté trouby.
  6. Pečte cca 40 minut dozlatova, zkuste špejlí, zda je těsto propečené a nelepí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty