redakce Prima FRESH

Vláčný čokoládový dort

Moje hodnocení
30x

Pár surovin, jednoduchá příprava s měřením na hrnky, famózní výsledek. Klasický, uvnitř vláčný dezert, který je oslavou chuti dobré čokolády a který je stálicí v těch nejlepších restauracích. Povede se i v remosce.

10 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo a čokoládu dejte v kastrůlku na střední stupeň a promíchávejte, až se rozpustí a vznikne hladká směs. Vmíchejte do ní kakao a mléko. Dejte stranou trochu vychladnout.
  2. Vejce a oba druhy cukru šlehejte elektrickými metlami při vysoké rychlosti 10 až 12 minut, až bude směs hustá, světlá a krémovitá. K vejcím pak vmíchejte čokoládovou směs, jen aby se oboje spojilo.
  3. Snižte rychlost metel na nízkou a zašlehejte mouku. Troubu předehřejte na 160 °C a formu o průměru 22 cm (nebo nádobu remosky) lehce vymažte a vyložte papírem na pečení. Remosku zapněte, aby se předehřála.
  4. Vlijte těsto a pečte 1 hodinu až 1 hodinu 10 minut, až zpevní. Dort nechte ve formě úplně vychladnout. Můžete ho ozdobit třeba kakaovým popraškem, ale jeho kouzlo je v lehce „nepovedeném“ vzhledu.

PRIMA TIP: Tenhle dort je upečený, když se na jeho povrchu vytvoří suchá popraskaná krustička, ale jeho vnitřek zůstává vláčný. Skvělé jsou k němu lehce povařené maliny nebo jahody a neslazená domácí šlehačka nebo vanilková zmrzlina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty