zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vepřové maso dušené s kapustou
Autor: Češka z Česka Vepřové maso dušené s kapustou

Vepřové maso dušené s kapustou

Hodnoceno: 3x
Možná nejde o surovinu, kterou byste si běžně přidávali do košíku, ale rozhodně byste na kapustu neměli zanevřít. Pro českou kuchyni je typická a v kombinaci s vepřovým masem naprosto famózní. Jen potřebuje trochu víc času na přípravu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Najemno nakrájejte cibuli, kapustu na proužky a maso na kostky.
  2. V hrnci na másle zpěňte cibulku, přidejte maso a osmažte dohněda.
  3. Osolte, opepřete, podlijte trochou horké vody a nechte dusit.
  4. Když je maso skoro hotové, přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou kapustu a pod pokličkou duste, dokud kapusta i maso nezměknou.

reklama

Češka z Česka
Jana Krátká

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz