Vepřová kotleta s fazolkami podle Šéfa
Zdroj: FTV Prima
Vepřová kotleta s fazolkami podle Šéfa
Zdroj:
FTV Prima
V pátém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich vepřovou kotletu s kostí, kterou doplnil blanšírovanými zelenými fazolkami se slaninou. Rychlé jídlo, které se hodí jako rychlá večeře i slavnostní oběd.
Postup přípravy
-
Odřízněte hřbetní část kosti u kotlet a sádlo nařežte nožem na mřížku. Z obou stran maso opepřete a osolte. Pak ho potřete trochou sójové omáčky a posypte mletým chilli. Kotlety zprudka opečte ze všech stran na pánvi s rozpáleným olejem. Přihoďte k masu dva stroužky česneku a snítku čerstvého tymiánu. Opečené kotlety přendejte do čisté pánve, přelijte je výpekem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Chvíli před dopečením potřete maso marinádou ze lžíce medu, sójové omáčky a špetky chilli.
-
Zeleným fazolkám odřízněte špičky a konce a vložte je na chvíli do vroucí osolené vody. Ihned po vyndání z horké vody je vložte do misky se studenou vodou a ledem. Rychle zeleninu zchlaďte a vyndejte.
-
Slaninu nakrájejte na kousky a opečte ji na pánvi. Přidejte nakrájené dva stroužky česneku a jakmile se rozvoní, přidejte lžíci másla. Fazolky nasekejte na větší kousky, okořeňte solí a pepřem a nechte prohřát se slaninou. Na závěr přílohu podlijte trochou vody, abyste z pánve získali chuť výpeku ze slaniny.
-
Vyndejte maso z trouby a nechte ho chvíli odpočinout. Výpek z trouby nalijte do pánve, kde jste prvně opékali maso. Provařte, slijte sádlo a na pánev nalijte trochu vody. Zakápněte limetovou šťávou a na závěr v omáčce rozpusťte kus másla.
-
Kotletu posaďte na fazolky se slaninou, polijte šťávou a můžete podávat.
Vepřová kotleta s fazolkami podle Šéfa 2
Zdroj: FTV Prima
Vepřová kotleta s fazolkami podle Šéfa 2
Zdroj:
FTV Prima