Suroviny
- vepřové kotlety (s kostí)
- sójová omáčka
- chilli (mleté )
- rostlinný olej
- česnek
- sušený tymián
- med
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Fazolky
- zelené fazolky
- slanina (anglická nebo farmářská )
- máslo
- česnek
- limetka
Postup přípravy
- Odřízněte hřbetní část kosti u kotlet a sádlo nařežte nožem na mřížku. Z obou stran maso opepřete a osolte. Pak ho potřete trochou sójové omáčky a posypte mletým chilli. Kotlety zprudka opečte ze všech stran na pánvi s rozpáleným olejem. Přihoďte k masu dva stroužky česneku a snítku čerstvého tymiánu. Opečené kotlety přendejte do čisté pánve, přelijte je výpekem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Chvíli před dopečením potřete maso marinádou ze lžíce medu, sójové omáčky a špetky chilli.
- Zeleným fazolkám odřízněte špičky a konce a vložte je na chvíli do vroucí osolené vody. Ihned po vyndání z horké vody je vložte do misky se studenou vodou a ledem. Rychle zeleninu zchlaďte a vyndejte.
- Slaninu nakrájejte na kousky a opečte ji na pánvi. Přidejte nakrájené dva stroužky česneku a jakmile se rozvoní, přidejte lžíci másla. Fazolky nasekejte na větší kousky, okořeňte solí a pepřem a nechte prohřát se slaninou. Na závěr přílohu podlijte trochou vody, abyste z pánve získali chuť výpeku ze slaniny.
- Vyndejte maso z trouby a nechte ho chvíli odpočinout. Výpek z trouby nalijte do pánve, kde jste prvně opékali maso. Provařte, slijte sádlo a na pánev nalijte trochu vody. Zakápněte limetovou šťávou a na závěr v omáčce rozpusťte kus másla.
- Kotletu posaďte na fazolky se slaninou, polijte šťávou a můžete podávat.