Suroviny
- kuřecí stehno 3 ks
- vepřová krkovice 750 g
- uzený vepřový bůček 500 g
- rohlík (nebo houska) 4 ks
- vejce 3 ks
- kopřivy (nebo hladkolistá petřžel) 100 g
- máslo 100 g
- muškátový květ
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Všechno maso opláchněte, nasolte a naskládejte do pekáčku. Podlijte trochou vody a pečte doměkka cca 45 minut v troubě vyhřáté na 165 °C.
- Žloutky oddělte od bílků. Pečivo nakrájejte na malé kousky a bylinky nasekejte nadrobno.
- Upečené maso vyjměte a do vypečené šťávy nasypte nakrájené pečivo, přidejte žloutky a důkladně promíchejte.
- Všechno maso nakrájejte na malé kostičky a přidejte ke směsi.
- V jiné míse vyšlehejte bílky se solí a muškátovým květem do tuhého sněhu. Opatrně vmíchejte do směsi. Nakonec přidejte bylinky a opět promíchejte.
- Hotovou směs dejte do košíčků na muffiny a nahoru položte kousek másla. Přikryjte namočeným pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě vyhřáté na 165 °C.
- Hotové muffiny podávejte se salátem nebo bramborovou kaší jako hlavní chod nebo samotné jako svačinu či chuťovku.
Velikonoční nádivkové muffiny s masem z Bistra Sisters 2 Zdroj: Bistro Sisters
Bistro Sisters oprášilo kouzlo tradičních lahůdkářství
Pražské lahůdkářství Bistro Sisters najdete hned na dvou místech v Praze, v ulicích Dlouhá a Spálená. Obě prodejny nabízejí nejenom skvělé chlebíčky a další poklady české studené kuchyně v tradičním i moderním provedení, ale také proslulé zákusky cukráře Skály, výbornou kávu a další alkoholické, nealkoholické, osvěžující, teplé a sezonní nápoje.
Bistro Sisters