Suroviny
- kuřecí stehno 3 ks
- vepřová krkovice 750 g
- uzený vepřový bůček 500 g
- rohlík (nebo houska) 4 ks
- vejce 3 ks
- kopřivy (nebo hladkolistá petřžel) 100 g
- máslo 100 g
- muškátový květ
- sůl
- čerstvě namletý pepř

Postup přípravy
- Všechno maso opláchněte, nasolte a naskládejte do pekáčku. Podlijte trochou vody a pečte doměkka cca 45 minut v troubě vyhřáté na 165 °C.
- Žloutky oddělte od bílků. Pečivo nakrájejte na malé kousky a bylinky nasekejte nadrobno.
- Upečené maso vyjměte a do vypečené šťávy nasypte nakrájené pečivo, přidejte žloutky a důkladně promíchejte.
- Všechno maso nakrájejte na malé kostičky a přidejte ke směsi.
- V jiné míse vyšlehejte bílky se solí a muškátovým květem do tuhého sněhu. Opatrně vmíchejte do směsi. Nakonec přidejte bylinky a opět promíchejte.
- Hotovou směs dejte do košíčků na muffiny a nahoru položte kousek másla. Přikryjte namočeným pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě vyhřáté na 165 °C.
- Hotové muffiny podávejte se salátem nebo bramborovou kaší jako hlavní chod nebo samotné jako svačinu či chuťovku.
Bistro Sisters oprášilo kouzlo tradičních lahůdkářství
Pražské lahůdkářství Bistro Sisters najdete hned na dvou místech v Praze, v ulicích Dlouhá a Spálená. Obě prodejny nabízejí nejenom skvělé chlebíčky a další poklady české studené kuchyně v tradičním i moderním provedení, ale také proslulé zákusky cukráře Skály, výbornou kávu a další alkoholické, nealkoholické, osvěžující, teplé a sezonní nápoje.