Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou

Moje hodnocení
0x

Tyto bramboráčky jsou bez lepku a skvěle je doplňuje bylinková omáčka ze sójového jogurtu, sójové majonézy a tofu: ta chutná skoro jako tvaroh či zakysaná smetana. Výborné jídlo, kterým potěšíte sami sebe i ostatní strávníky.

3 porce
60 minut

Bramboráčky

Bylinková omáčka

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhejte – půl na půl najemno i nahrubo.
  2. Chia semínka namočte v troše vlažné vody – aby vytvořily gel.
  3. K bramborám přidejte sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, kmín, lahůdkové droždí, chia gel a nasekané bylinky. Vše dobře promíchejte a nechte odležet.
  4. Poté slijte přebytečnou vodu, vytvořte placičky a na olivovém oleji na pánvi smažte z obou stran dozlatova.
  5. Omáčka: Tofu nakrájejte na kostičky, smíchejte s majonézou a jogurtem, rozmixujte dohladka. Poté přidejte bylinky a omáčku dochuťte.

V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate´s Cuisine


Přečtěte si také

Recepty