Suroviny
- vejce 4 ks
- strouhanka 4 lžíce
- chléb (kváskový ) 4 krajíce
- kachní prsa (uzené) 1 ks
- kremžská hořčice
- klíčky (jedlé )
- olivový olej
- citronová šťáva
- plnotučná hořčice
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vejce připravte po porcích. Jedno vejce rozšlehejte se solí, pepřem a lžící strouhanky. Přidejte lžičku vody a na pánvi udělejte omeletu, kterou přehněte v půli.
- Na rozpečený plátek chleba natřete kremžskou hořčici a nahoru položte smaženku.
- Dozdobte jedlými klíčky a tenkými plátky kachního prsa.
- To celé zakápněte dresinkem, který vyrobte smícháním jedné lžičky plnotučné hořčice, trošky citronové šťávy, soli a pepře. Za stálého míchání pomalu přilijte olivový olej.
PRIMA TIP: Přemýšlíte někdy, co kupujete za potraviny? Zda se musí odněkud dovážet? Nebo se pěstují či vyrábějí přímo u nás? Co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci může zaručit jejich svěží chuť i vůni. A navíc se díky blízké vzdálenosti tolik nezatěžuje životní prostředí. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince 2 Zdroj: Akademie kvality
Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince 3 Zdroj: Akademie kvality