zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince
Autor: Akademie kvality Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince

Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince

Hodnoceno: 3x
Jak vykouzlit z uzeného kachního prsa jídlo, které bude výživné, pikantní a zároveň odlehčené? Naprosto snadno! Inspirací může být tento recept, který zvládne i úplný začátečník. Rozpečete krajíce chleba, pomažete je kremžskou hořčicí a pokladete na ně vaječné omelety. Pak přijdou samozřejmě na řadu plátky uzeného kachního prsa posypané jedlými klíčky, které dodají pokrmu hodně vitaminů a minerálů. Že vám tam ještě něco chybí? Nebojte se, lákavě vyhlížející obložený chléb ještě zakápnete svěžím domácím dresinkem.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Vejce připravte po porcích. Jedno vejce rozšlehejte se solí, pepřem a lžící strouhanky. Přidejte lžičku vody a na pánvi udělejte omeletu, kterou přehněte v půli.
  2. Na rozpečený plátek chleba natřete kremžskou hořčici a nahoru položte smaženku.
  3. Dozdobte jedlými klíčky a tenkými plátky kachního prsa.
  4. To celé zakápněte dresinkem, který vyrobte smícháním jedné lžičky plnotučné hořčice, trošky citronové šťávy, soli a pepře. Za stálého míchání pomalu přilijte olivový olej.

PRIMA TIP: Přemýšlíte někdy, co kupujete za potraviny? Zda se musí odněkud dovážet? Nebo se pěstují či vyrábějí přímo u nás? Co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci může zaručit jejich svěží chuť i vůni. A navíc se díky blízké vzdálenosti tolik nezatěžuje životní prostředí. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince
Autor: Akademie kvality Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince
Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince
Autor: Akademie kvality Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince

reklama

Související témata: topinka , vejce , omeleta , smaženka , kachní prsa , Malá jídla