Akademie kvality

Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince

Moje hodnocení
4x

Jak vykouzlit z uzeného kachního prsa jídlo, které bude výživné, pikantní a zároveň odlehčené? Naprosto snadno! Inspirací může být tento recept, který zvládne i úplný začátečník. Rozpečete krajíce chleba, pomažete je kremžskou hořčicí a pokladete na ně vaječné omelety. Pak přijdou samozřejmě na řadu plátky uzeného kachního prsa posypané jedlými klíčky, které dodají pokrmu hodně vitaminů a minerálů. Že vám tam ještě něco chybí? Nebojte se, lákavě vyhlížející obložený chléb ještě zakápnete svěžím domácím dresinkem.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • vejce 4 ks
  • strouhanka 4 lžíce
  • kváskový chléb 4 krajíce
  • uzené kachní prso 1 ks
  • kremžská hořčice
  • jedlé klíčky
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • plnotučná hořčice

Postup přípravy

  1. Vejce připravte po porcích. Jedno vejce rozšlehejte se solí, pepřem a lžící strouhanky. Přidejte lžičku vody a na pánvi udělejte omeletu, kterou přehněte v půli.
  2. Na rozpečený plátek chleba natřete kremžskou hořčici a nahoru položte smaženku.
  3. Dozdobte jedlými klíčky a tenkými plátky kachního prsa.
  4. To celé zakápněte dresinkem, který vyrobte smícháním jedné lžičky plnotučné hořčice, trošky citronové šťávy, soli a pepře. Za stálého míchání pomalu přilijte olivový olej.

PRIMA TIP: Přemýšlíte někdy, co kupujete za potraviny? Zda se musí odněkud dovážet? Nebo se pěstují či vyrábějí přímo u nás? Co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci může zaručit jejich svěží chuť i vůni. A navíc se díky blízké vzdálenosti tolik nezatěžuje životní prostředí. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty