Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Uzená pečínka se sladkokyselou krustou a kapustičkami s medem a hořčicí
Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami s medem a hořčicí
V prvním díle své kulinární show nám Karolína, domácí kuchařka, předvedla recept na lahodnou uzenou pečeni s krustou z medu a balzamikového octa. Jako přílohu zvolila růžičkovou kapustičku s medem a hořicí. Vyzkoušíte?
do 1 hodiny
4–6 porce
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Suroviny (4–6 porce)
- uzená krkovice 1 kg
- Med 3 lžíce
- šalotky nebo malé cibulky 5 ks
- balzamikový ocet 2 lžíce
- hrubozrnná horčice 2 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Olej 2 lžíce
- bílé vino 125 ml
Kapustičky:
- větší cibule 1 ks
- Růžičková kapusta 500 g
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Muškátový oříšek
- mleté chilli
- Med 1 lžíce
- dobrá hořčice 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Do pekáčku nalijeme dvě lžíce oleje, pokrájíme cibulky na půlkroužky, poklademe na maso a podlijeme bílým vínem. Dáme si maso předehřát na chvíli do trouby.
- Mezitím připravíme směs na krustičku: v hrnku promícháme med, balzamikový ocet, hořčici, sůl a pepř. Maso po chvilce vyjmeme a potřeme první polovinou medové směsi a dáme péct na 30 minut. Během pečení několikrát maso pečlivě podlijeme vypečenou tekutinou.
- Po 30 minutách maso vytáhneme z trouby a potřeme druhou polovinou směsi. Dáme péct na dalších 15 minut (již nepodléváme), aby se vytvořila hezká krusta.
- Na másle zpěníme cibuli nakrájenou najemno, přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a muškátový oříšek, med a hořčici a dusíme doměkka (doba záleží na velikosti, ale obecně se dá říct, že by neměla být delší než 10 minut, protože pak by kapustičky snadno ztratily barvu a pevnost).
- Uzenou pečínku servírujeme společně s kapustičkami, zdobíme vypečenou cibulkou.