návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tvarohovo–maková zmrzlina

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 10 minut
Tvarohovo–maková zmrzlina
Autor: Náš modrý mák Tvarohovo–maková zmrzlina
Mák a tvaroh. Tyhle dvě hlavní suroviny stačí k tomu, abyste i v posledních dnech babího léta dosáhli ochlazení a uspokojení chuťových pohárků zároveň. Kombinace jednoduchá, příprava rychlá, výsledek opakovatelný. Bleskový recept, který vykouzlí úsměv na tváři, jak dospělým, tak dětem.

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Veškeré ingredience smíchejte a vlijete do formiček na nanuky. Nechte zmrznout a pak jen vychutnávejte.
  2. Pokud zrovna nemáte žádné formičky po ruce, nevadí, využít se dají i kelímky od jogurtů.

PRIMA TIP: Vyzkoušejte do směsi přidat špetku sušené levandule a dát tak zmrzlině třetí rozměr.

Modrá zrnka jsou zdravá, dobrá a česká!

Mák voní téměř opojně. Kdo mu jednou podlehne, tomu se na jídelníček bude často vracet. Má mimořádně vysoký obsah vápníku, ale i dalších minerálních látek. Zjednodušeně řečeno obsahuje tolik prospěšných věcí, že jej můžeme nazývat naší superpotravinou. Mák je v české kuchyni oblíbenou ingrediencí a každý z nás spotřebuje okolo 430 gramů za rok. To je asi nejvyšší průměrná spotřeba máku na jednoho obyvatele ve světě. Při jeho nákupu byste si ale měli dát pozor, abyste vybrali ten správný. Náš modrý mák má namodralou barvu, krásně voní a je nasládlý. Pokud upřednostňujete nákup již mletého máku, může se stát, že kromě kvalitního máku se do směsi dostal i technický, který kvalitu máku značně degraduje. Proto dejte raději přednost máku celému a doma si jej umelte. Čerstvě namletý bude vonět ještě více.

Tvarohovo–maková zmrzlina  Foto: Tvarohovo–maková zmrzlina , Foto: Náš modrý mák

Více informací o naší české tradiční plodině – máku najdete na www.nasmodrymak.cz

Související témata: Sladké