Na tvarohový koláč
- tučný tvaroh (plnotučný) 500 g
- smetana (min. 40 % tuku) 300 ml
- vanilkový extrakt 1 lžička
- cukr krupice 175 g
- hladká mouka 2 zarovnané lžíce
- vejce (středně velké) 2 ks
- jahody (při servírování)
Postup přípravy
- Korpus: Troubu předehřejte na 180 °C, u plynové na stupeň 4.
- Nasypte rozdrobené sušenky do mísy, spojte s rozpuštěným máslem a namačkejte směs na dno dortové formy.
- Náplň: Tvaroh našlehejte a potom zašlehejte všechny zbývající ingredience, dokud krém nebude hladký. Krém nalijte do formy na základnu ze sušenek.
- Koláč pečte 15 minut, potom snižte teplotu na 120 °C, u plynové trouby na stupeň 1 nebo 2, pečte další 1¼–1½ hodiny, dokud si koláč nesedne i ve středu (i když se může ještě trochu třást). Vypněte troubu a koláč nechte uvnitř vychladnout.
- Když koláč vychladne, dejte ho do ledničky a chlaďte, dokud nebude úplně pevný. Potom ho vyndejte z formy, nařezejte na plátky a podávejte s půlenými jahodami.
Tvarohové řezy 2 Zdroj: isifa.com