Suroviny
- ovesné vločky 150 g
- máslo 60 g
- cukr 2 lžíce
- kakao 5 lžic
- avokádo 1 ks
- sirup z agáve 2 lžíce
- třešně (vypeckované )
Postup přípravy
- Ovesné vločky rozemelte dohladka na mouku, přidejte máslo, cukr a 2 lžíce kakaa.
- Prsty prohněťte a poté řádně vmáčkněte do formiček na mini dortíky, tartaletky.
- Vytvořte tak základní korpus, který dejte péct na 180 °C po dobu přibližně 15 minut.
- Mezitím si připravte čokoládový krém. Smíchejte vyloupané avokádo, agávový sirup a 3 lžíce kakaa, pokud preferujete kyselejší chutě, přidejte pár kapek citronové šťávy.
- Vše umixujte do hladkého krému. Vychladlé korpusy plňte krémem a navrch zdobte třešněmi.
Třešňovo-avokádové košíčky 1 Zdroj: archiv dortisimo.cz