Suroviny
- třešně (vypeckované,bez stopky (ideálně pevné, kyselejší plody)) 500 g
- cukr krystal (Korunní) 75 g
- voda 300 ml
- celá skořice 1 svitek
- vanilkový lusk 1 ks
- muškátový oříšek (mletý ) 1 špetka
- anýz 1 ks
- nové koření 1 lžička
Postup přípravy
- Do většího hrnce dejte cukr a vodu. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte semínka a přidejte je do směsi. Přidejte koření, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Umyté a vypeckované třešně dejte do čistých sklenic.
- Po 15 minutách vyjměte koření a nalijte sirupovou směs na třešně tak, aby hladina byla aspoň 0,5 cm nad třešněmi. Pevně zavíčkujte, zavařte a uchovávejte v suchu a chladu.
- Třešničkám dejte tak měsíc na uležení. Po otevření skladujte v ledničce.
Vyrobte si domácí koktejlové třešně podle našeho receptu 3 Zdroj: Shutterstock / Korunní cukr