archiv Korunní cukr

Třešnička na konec? Vyrobte domácí koktejlové třešně podle našeho receptu

Moje hodnocení
4x

Tequila Sunrise, Chupito, Manhattan... co mají společného? Přece třešničku! Pokud jste fanoušky domácích drinků, můžete si snadno připravit i tuhle ingredienci, která se při páarty a grilovačkách neztratí! Třešinky nebudou tak zářivě červené jako kupované, ale budou domácí a okořeněné podle vašich preferencí.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • vypeckované třešně bez stopky (ideálně pevné, kyselejší plody) 500 g
  • cukr krystal Korunní 75 g
  • voda 300 ml
  • celá skořice 1 svitek
  • vanilkový lusk 1 ks
  • mletý muškátový oříšek 1 špetka
  • anýz 1 ks
  • nové koření 1 lžička

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce dejte cukr a vodu. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte semínka a přidejte je do směsi. Přidejte koření, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Umyté a vypeckované třešně dejte do čistých sklenic.
  3. Po 15 minutách vyjměte koření a nalijte sirupovou směs na třešně tak, aby hladina byla aspoň 0,5 cm nad třešněmi. Pevně zavíčkujte, zavařte a uchovávejte v suchu a chladu.
  4. Třešničkám dejte tak měsíc na uležení. Po otevření skladujte v ledničce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Korunní cukr


Přečtěte si také

Recepty