Daniel Combi

Tradiční italské tiramisu z domácích savojských piškotů

Moje hodnocení
4x

V sedmém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil italský cukrář Daniel Combi pravé tiramisu. Snad nejoblíbenější dezert na světě nemá zase tak dlouhou historii, přesto si získal srdce všech milovníků krémových dezertů s příchutí kávy. Daniel se s námi podělil o recept na domácí piškoty, které tento dezert povýší na úplně novou úroveň.

6 porcí
60 minut
italská

Krém

Savojské piškoty

Dokončení

  • káva espresso 250 g
  • likér Amaretto Disaronno 25 g
  • kakao (kakaový prášek)

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte piškoty. Vyšlehejte bílky, do kterých postupně přidávejte první část cukru. Žloutky vyšlehejte s druhou částí cukru. Hotový sníh, pěnu ze žloutků a mouku promíchanou se škrobem opatrně smíchejte. Na pečicí papír na plechu nastříkejte pomocí zdobicího pytlíku piškoty a hojně je posypte krupicovým cukrem. Na závěr poprašte i moučkovým cukrem. Pečte asi 8 až 9 minut na 190 °C.
  2. Mezitím připravte krém. Na vodní lázni míchejte bílek s cukrem do 65 °C. Pak ho přelijte do mixéru a vyšlehejte sníh. Žloutek s vínem Marsala a cukrem vařte také na vodní lázni, tentokrát do 82 °C. Pak vyšlehejte do pěny. Vmíchejte do žloutků mascarpone a na závěr ručně opatrně přimíchejte sníh.
  3. Krém nastříkejte dospodu nádoby. Piškoty důkladně namáčejte v kávě smíchané s likérem Amaretto a položte je na krém. Opět dejte vrstvu krému a na něj piškoty. Poslední vrstvou je krém, který hojně posypte kakaem. Před podáváním nechte tiramisu odpočinout v lednici jeden až dva dny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Daniel Combi


Přečtěte si také

Recepty