Daniel Combi

Torta Caprese – italský čokoládový dort s  mandlemi a bez mouky

Moje hodnocení
14x

Ve čtvrtém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil špičkový cukrář Daniel Combi tradiční italský dort bez mouky. Základem dortu jsou totiž namleté mandle a čokoláda.

1 porce
90 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce a žloutky. Nakonec přisypte mandlovou mouku promíchanou s kakaem a nastrouhanou čokoládu.
  2. Zvlášť vyšlehejte vaječné bílky s cukrem. Obě hmoty pak opatrně spojte.
  3. Formu vymažte máslem a celou ji vysypte mandlovými plátky. Těsto nalijte dovnitř a pečte na 160 °C zhruba 45 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Daniel Combi


Přečtěte si také

Recepty