Toad in the hole: Žába v díře je tradiční britský recept, který budete milovat

Moje hodnocení
4x

Název trochu netradiční, ale chuť výborná! Tento recept z britské kuchyně si zamilujete po prvním soustu – Žába v díře, anglicky Toad in the hole, jsou klobásky zapečené v yorkshirském pudinku. Což prosím není žádný sladký pudink, ale specifické těsto dle dalšího anglického receptu. Tak se nebojte!

1 porce
120 minut
anglická

Suroviny

Cibulová omáčka

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravte těstíčko na yorkshirský pudink. Do misky prosejte hladkou mouku, přidejte vejce a za postupného přilévání mléka vyšlehejte elektrickým šlehačem nebo metličkou dohladka.
  2. Těstíčko zakryjte potravinářskou fólií a umístěte ho na minimálně 1 hodinu do chladničky (ideálně přes noc).
  3. Pečicí troubu předehřejte na 220 °C. Klobásky rozložte do (nejlépe smaltovaného) pekáčku, zakápněte olejem a za občasného obracení je opečte v rozehřáté troubě dozlatova (přibližně 15–20 minut).
  4. Mezitím vyndejte těstíčko na pudink z chladničky, přidejte sůl, pepř a lístky tymiánu a dobře promíchejte.
  5. Poté těstíčko co nejrychleji rozlijte mezi klobásky do pekáčku a ihned zavřete dvířka od trouby.
  6. Pečte 25–35 minut dozlatova (v průběhu pečení neotvíráme dvířka).
  7. Mezitím si připravte cibulovou omáčku. V pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte cibuli nakrájenou na proužky, cukr a za stálého míchání restujte dozlatova.
  8. Zlatohnědou cibuli zaprašte moukou a nechte ji krátce zarestovat. Pak přilijte pivo s vývarem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
  9. Podle chuti osolte a opepřete. Nechte zhruba 10 minut provařit.
  10. Upečenou „žábu v díře“ dozdobte čerstvými tymiánem a ihned podávejte s cibulovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublabka


Přečtěte si také

Recepty