Toad in the hole: Žába v díře
Zdroj: Kublanka
Toad in the hole: Žába v díře
Zdroj:
Kublanka
Název trochu netradiční, ale chuť výborná! Tento recept z britské kuchyně si zamilujete po prvním soustu – Žába v díře, anglicky Toad in the hole, jsou klobásky zapečené v yorkshirském pudinku. Což prosím není žádný sladký pudink, ale specifické těsto dle dalšího anglického receptu. Tak se nebojte!
1 porce
120 minut
anglická
Postup přípravy
-
Nejdříve připravte těstíčko na yorkshirský pudink. Do misky prosejte hladkou mouku, přidejte vejce a za postupného přilévání mléka vyšlehejte elektrickým šlehačem nebo metličkou dohladka.
-
Těstíčko zakryjte potravinářskou fólií a umístěte ho na minimálně 1 hodinu do chladničky (ideálně přes noc).
-
Pečicí troubu předehřejte na 220 °C. Klobásky rozložte do (nejlépe smaltovaného) pekáčku, zakápněte olejem a za občasného obracení je opečte v rozehřáté troubě dozlatova (přibližně 15–20 minut).
-
Mezitím vyndejte těstíčko na pudink z chladničky, přidejte sůl, pepř a lístky tymiánu a dobře promíchejte.
-
Poté těstíčko co nejrychleji rozlijte mezi klobásky do pekáčku a ihned zavřete dvířka od trouby.
-
Pečte 25–35 minut dozlatova (v průběhu pečení neotvíráme dvířka).
-
Mezitím si připravte cibulovou omáčku. V pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte cibuli nakrájenou na proužky, cukr a za stálého míchání restujte dozlatova.
-
Zlatohnědou cibuli zaprašte moukou a nechte ji krátce zarestovat. Pak přilijte pivo s vývarem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
-
Podle chuti osolte a opepřete. Nechte zhruba 10 minut provařit.
-
Upečenou „žábu v díře“ dozdobte čerstvými tymiánem a ihned podávejte s cibulovou omáčkou.
Toad in the hole: Žába v díře 2
Zdroj: Kublanka
Toad in the hole: Žába v díře 2
Zdroj:
Kublanka