Těstoviny s omáčkou z jedné pánve podle Marthy Stewart

Moje hodnocení
3x

Sama autorka tohoto receptu Martha Stewart ho označila za trochu divný – neměla tím ovšem na mysli výsledek, ale způsob přípravy. Suché těstoviny a pár dalších přísad se spolu prostě uvaří ve velké pánvi – a hotovo.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

  • špagety nebo linguine 1 balení (500 g)
  • cherry rajčaty, nejlépe různobarevná, větší podélně rozkrojená 250 g
  • bílá cibule nakrájená na tenké kroužky 1 ks
  • česnek nakrájený na tenké plátky 4 stroužky
  • čerstvá bazalka 2 snítky + další lístky k podávání
  • extra panenský olivový olej 2 lžíce + k podávání
  • chilli vločky 1/2 lžičky
  • hrubě mletý nebo drcený černý pepř 1/4 lžičky
  • sůl 2 lžičky
  • voda 1 litr
  • čerstvě nastrouhaný parmazán k podávání

Postup přípravy

  1. Do velké pánve s vyššími rovnými stěnami nebo plochého kastrolu rozmístěte těstoviny a všechny další přísady. Zalijte vodou a uveďte do varu.
  2. Zprudka vařte za promíchávání a prohazování kleštěmi 9 minut, až se voda téměř odvaří a těstoviny budou al dente.
  3. Kleštěmi rozdělte na talíře, podle chuti ještě osolte a opepřete, navrch natrhejte pár lístků bazalky, zakapejte olivovým olejem a postrouhejte parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty