Suroviny
- špagety nebo linguine 1 balení (500 g)
- cherry rajčaty, nejlépe různobarevná, větší podélně rozkrojená 250 g
- bílá cibule nakrájená na tenké kroužky 1 ks
- česnek nakrájený na tenké plátky 4 stroužky
- čerstvá bazalka 2 snítky + další lístky k podávání
- extra panenský olivový olej 2 lžíce + k podávání
- chilli vločky 1/2 lžičky
- hrubě mletý nebo drcený černý pepř 1/4 lžičky
- sůl 2 lžičky
- voda 1 litr
- čerstvě nastrouhaný parmazán k podávání
Postup přípravy
- Do velké pánve s vyššími rovnými stěnami nebo plochého kastrolu rozmístěte těstoviny a všechny další přísady. Zalijte vodou a uveďte do varu.
- Zprudka vařte za promíchávání a prohazování kleštěmi 9 minut, až se voda téměř odvaří a těstoviny budou al dente.
- Kleštěmi rozdělte na talíře, podle chuti ještě osolte a opepřete, navrch natrhejte pár lístků bazalky, zakapejte olivovým olejem a postrouhejte parmazánem.
Těstoviny s omáčkou z jedné pánve podle Marthy Stewart Zdroj: Marek Kučera