Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Těstoviny s květákovo-dýňovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Těstoviny s květákovo-dýňovou omáčkou
Těstoviny s květákovo-dýňovou omáčkou Autor: kuchařka Jíme zdravě II.
Těstoviny máme v hlavě zapsané jako něco velmi dobrého, ale nepříliš zdravého. To ale nemusí být pravda... Pokud použijete celozrnné těstoviny a připravíte výtečnou omáčku z pečené zeleniny, navrch přidáte bylinky a ořechy, uděláte radost nejen mlsnému jazýčku, ale i celému tělu.
Reklama

Článek

Fettuccine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve  Foto:

14 lákavých receptů na těstoviny s krémovou omáčkou

Spojení těstovin a krémové omáčky je přímo ztělesněním pojmu "comfort food". Tedy vysoce uspokojivé jídlo, které umí pohladit nejen na jazyku, ale i na duši. A pořádná...
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Těstoviny připravte podle návodu na obalu.
  2. Papriku s dýní oloupejte a nakrájejte a společně s růžičkami květáku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Polijte 3 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C na 35–40 minut.
  3. Zeleninu nechte vychladnout, poté dejte do mixéru a mixujte dohladka společně s česnekem, lahůdkovým droždím a zeleninovým vývarem. Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami, rozdělte na čtyři porce a posypte petrželkou a ořechy.
Reklama

PRIMA TIPY:

• Omáčku můžete stejně tak jako s celozrnnými těstovinami podávat například s quinoou, pohankou nebo rýží.

• Lahůdkové droždí je droždí, které se nepoužívá při přípravě kynutého těsta, ale na dochucování pokrmů ať už polévek, omáček nebo těstovin. Chutí připomíná parmazán.

Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Jíme zdravě II. Foto:

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?

Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.

“I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky!” připomíná za všechny tři autory hlavní devízu studentské kuchařky Petr Novák.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama