Suroviny
- Celozrnné těstoviny 240 g
- máslová dýně (nebo Hokkaido) 300 g
- paprika 1 ks
- květák (střední rozdělený na růžičky) 1 ks
- olivový olej 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- droždí (lahůdkové ) 1 lžíce
- zeleninový vývar 200 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Na posypání
- hladkolistá petržel 1 hrst
- vlašské ořechy 100 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Těstoviny připravte podle návodu na obalu.
- Papriku s dýní oloupejte a nakrájejte a společně s růžičkami květáku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Polijte 3 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C na 35–40 minut.
- Zeleninu nechte vychladnout, poté dejte do mixéru a mixujte dohladka společně s česnekem, lahůdkovým droždím a zeleninovým vývarem. Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami, rozdělte na čtyři porce a posypte petrželkou a ořechy.