Těstovinové mušle s houbami, hráškem a slaninou

Moje hodnocení
1x

Mušle jsou těstovinami ideálními ke spojení s lehkou omáčkou z vývaru, jenž je obohacen houbami, hráškem a slaninou. Jejich tvar totiž skvěle zachytí chuť všech těchto ingrediencí. S podobným úspěchem však lze použít též orecchiette nebo farfalle.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • máslo 2 lžíce
  • slanina, nakrájená našikmo na 0,5 cm široké proužky 4 plátky
  • žampiony portobello, nakrájené na 2,5 cm velké kousky 170 g
  • menší žlutá cibule, nadrobno nasekaná 1 ks
  • kuřecí vývar 1 hrnek
  • čerstvý nebo mražený hrášek 1 hrnek
  • těstovinové mušle 450 g
  • nastrouhaný parmazán 1 hrnek + trochu navíc k podávání
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plameni olej a máslo. Přidejte slaninu a tu opékejte 6 minut dokřupava. Děrovanou lžící přendejte slaninu na papírové utěrky, aby okapala. Nyní do pánve dejte houby a cibuli a restujte 6–8 minut dozlatova. Přidejte vývar a hrášek a vařte 10 minut, dokud tekutiny v hrnci neubude na polovinu. Udržujte teplé.
  2. Ve velkém hrnci s řádně osolenou vroucí vodou vařte cca 8 minut těstoviny, dokud nejsou al dente. Vodu slijte – ¼ šálku si jí však ponechte. Poté těstoviny a vodu z nich promíchejte s teplou omáčkou, slaninou, parmazánem, solí a pepřem. Přendejte na servírovací mísu a ozdobte parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty