Těstovinové mušle s houbami, hráškem a slaninou
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Těstovinové mušle s houbami, hráškem a slaninou
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně
Mušle jsou těstovinami ideálními ke spojení s lehkou omáčkou z vývaru, jenž je obohacen houbami, hráškem a slaninou. Jejich tvar totiž skvěle zachytí chuť všech těchto ingrediencí. S podobným úspěchem však lze použít též orecchiette nebo farfalle.
Postup přípravy
-
V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plameni olej a máslo. Přidejte slaninu a tu opékejte 6 minut dokřupava. Děrovanou lžící přendejte slaninu na papírové utěrky, aby okapala. Nyní do pánve dejte houby a cibuli a restujte 6–8 minut dozlatova. Přidejte vývar a hrášek a vařte 10 minut, dokud tekutiny v hrnci neubude na polovinu. Udržujte teplé.
-
Ve velkém hrnci s řádně osolenou vroucí vodou vařte cca 8 minut těstoviny, dokud nejsou al dente. Vodu slijte – ¼ šálku si jí však ponechte. Poté těstoviny a vodu z nich promíchejte s teplou omáčkou, slaninou, parmazánem, solí a pepřem. Přendejte na servírovací mísu a ozdobte parmazánem.
Těstovinové mušle s houbami, hráškem a slaninou
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Těstovinové mušle s houbami, hráškem a slaninou
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně