Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- olivový olej 1 lžíce
- citron (rozpůlené) 2 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Citronový kuskus
- kuskus 170 g (1 šálek)
- kuřecí vývar (nebo voda) 300 ml (1 a 1/4 šálku)
- máslo 2 lžíce
- citronová kůra (nastrouhaná ) 2 lžíce
- kapary (solené, opláchnuté) 2 lžíce
- šalvěj (čerstvé lístky, nasekané) 3 lžíce
- mandle (nasekané ) 20 g (1/4 šálku)
Postup přípravy
- Předehřejte grilovací pánev nebo gril. Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, posypejte špetkou pepře a soli a smažte na rozžhavené grilovací pánvi nebo grilujte na grilu z každé strany 5 minut, než se maso řádně propeče. Poté dejte maso stranou a udržujte je teplé. Citrony položte na gril rozkrojenou stranou dolů a grilujte 1 minutu.
- Pro přípravu citronového kuskusu vložte kuskus do mísy a zalijte jej vývarem nebo vodou. Zlehka přikryjte pokličkou nebo fólií a nechejte stát 5 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá.
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni. Přidejte citronovou kůru, kapary, šalvěj, mandle a smažte 7 minut nebo dokud se mandle zlehka neopraží. Do pánve poté přidejte kuskus a dobře promíchejte.
- Citronový kuskus naservírujte na talíře, přes něj položte plátky kuřete a grilované citrony a podávejte spolu s čerstvými listy salátu.
Teplý salát s kuřetem a citronovým kuskusem Zdroj: Citrony a limety