Ursula Ferrigno

Teplý salát s kuřetem a citronovým kuskusem

Moje hodnocení
10x

Ideální jídlo, které stihnete připravit k večeři během chvíle a zbytek si klidně můžete zabalit druhý den do krabičky a vzít s sebou do práce.

4 porce
30 minut

Suroviny

Citronový kuskus

Postup přípravy

  1. Předehřejte grilovací pánev nebo gril. Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, posypejte špetkou pepře a soli a smažte na rozžhavené grilovací pánvi nebo grilujte na grilu z každé strany 5 minut, než se maso řádně propeče. Poté dejte maso stranou a udržujte je teplé. Citrony položte na gril rozkrojenou stranou dolů a grilujte 1 minutu.
  2. Pro přípravu citronového kuskusu vložte kuskus do mísy a zalijte jej vývarem nebo vodou. Zlehka přikryjte pokličkou nebo fólií a nechejte stát 5 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni. Přidejte citronovou kůru, kapary, šalvěj, mandle a smažte 7 minut nebo dokud se mandle zlehka neopraží. Do pánve poté přidejte kuskus a dobře promíchejte.
  4. Citronový kuskus naservírujte na talíře, přes něj položte plátky kuřete a grilované citrony a podávejte spolu s čerstvými listy salátu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ursula Ferrigno

Knihy Omega Ursula Ferrigno

Podtitulek 75 chutných způsobů, jak si užít vaření z citrusů napovídá, jak dokážou tyhle plody oživit a ozvláštnit mořské plody, těstoviny a samozřejmě dezerty. Ano, všichni je známe, ale často si jejich skvělou šťávu vymačkáváme jen do čaje. Velká škoda. Autorka vtipně využívá rozdílů v chuti a vůni příbuzných plodů a páruje je s dalšími surovinami přesně tak, jak je potřeba, v celé řadě zajímavých receptů. S těmihle svěžími nápady získá vaše vaření opravdu šťávu, plus se toho o těchto plodech leccos dovíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty