Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tapenáda z černých oliv
Tapenádou můžete dochutit i pečená masa, zeleninové saláty, slané koláče nebo chuťově méně výrazné rybí maso. Nezapomeňte si do spíže pořídit plechovku černých oliv a ančoviček pro stýčka příhodu. Nečekané návštěvy vás ode dneška překvapí už jen příjemně!
Suroviny (2-4 porce)
- černé olivy 200 g
- ančovičky v oleji 4 filátka
- Česnek 2 stroužky
- Kapary 1 hrst
- citronová štáva
- Olivový olej
- čerstvě namletý pepř
Postup
- Všechny ingredience dejte do mixéru nebo hmoždíře a vytvořte z nich hutnou pastu. Nakonec přidejte olej a pár kapek citronové šťávy.
- Mažte na malé opečené plátky bílé bagety a dozdobte kousky oliv nebo ančoviček.
Tak vařím já
125 receptů pro vytížené ženy
Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.
Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.
Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.