reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Tapenáda z černých oliv
Autor: Tak vařím já Tapenáda z černých oliv

Tapenáda z černých oliv

Hodnoceno: 1x
Tato olivová pomazánka je úžasná vychytávka. Je bleskurychle hotová a vaše hosty zcela jistě okouzlí. Můžete ji v lednici skladovat i několik dní. Servírujte s toustíky nebo k masovým pečením či bramborám na různé způosby.
do 10 minut
2-4 porce

Tapenádou můžete dochutit i pečená masa, zeleninové saláty, slané koláče nebo chuťově méně výrazné rybí maso. Nezapomeňte si do spíže pořídit plechovku černých oliv a ančoviček pro stýčka příhodu. Nečekané návštěvy vás ode dneška překvapí už jen příjemně!

reklama

Postup

  1. Všechny ingredience dejte do mixéru nebo hmoždíře a vytvořte z nich hutnou pastu. Nakonec přidejte olej a pár kapek citronové šťávy.
  2. Mažte na malé opečené plátky bílé bagety a dozdobte kousky oliv nebo ančoviček.

Hrubešová - Tak vařím jáTak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

reklama