návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Sýrovo-cibulové bulky

24 ks porcí
do 1 hodiny
Sýrovo-cibulové bulky
Sýrovo-cibulové bulky Autor: Pěkně vypečený blog
Bulky jsou jednoduché, není potřeba je ani nijak složitě tvarovat, takže je zvládnete raz dva. A ačkoli nejsou z kynutého těsta, po upečení vytáhnete z trouby nadýchané, měkoučké a voňavé bochánky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte cibulku, kterou oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Do menšího hrnce dejte rozehřát olej a přepuštěné máslo. Přidejte nakrájenou cibulku a orestujte ji dozlatova. Poté k ní přidejte cukr a společně míchejte ještě asi dvě minuty. Pak nechejte cibulku vychladnout.
  2. Troubu si předehřejte na 180 °C a připravte si 2 plechy, které vyložte pečicím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a vychlazené máslo (nakrájené na kostičky).
  3. Ručně vypracujte drobenku. K drobence pak přidejte cibulku a nahrubo nastrouhaný čedar. Přilijte mléko a vše ručně promíchejte. Do malé misky si dejte trochu hladké mouky, do které si pro snadnější tvarování „namáčejte“ ruce.
  4. Tvarujte kuličky o velikosti golfového míčku a pokládejte je v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech, na něm je pak ještě lehce prsty přitlačte, ať nejsou tak vysoké (i tak dost vyrostou). Poté je potřete žloutkem rozšlehaným s trochou mléka, posypejte sezamem, dle chuti hrubozrnnou solí a pečte přibližně 12 minut.
Reklama

Sýrovo-cibulové bulky 2 Foto:

Sýrovo-cibulové bulky; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama