Markéta v troubě pro McCain

Šťavnaté masové kuličky s rajčatovým dipem

Moje hodnocení
4x

Masové kuličky jsou vděčné jako večírkové pohoštění, i jako rodinná večeře, na které si pochutnají dospělí i děti. Doplňte je křupavými hranolkami a výborným dipem z rajčat a bylinek.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • mleté vepřové maso 600 g
  • vejce 1 ks
  • cibule (malá cibule) 1 ks
  • čerstvé bylinky, nasekané (petržel, tymián, rozmarýn...)
  • strouhanka 1 hrst
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • mražené hranolky McCain Crispers 1 balení
  • rajčata (čerstvá nebo v plechovce) 4 ks
  • česnek 1 stroužek
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 1 lžička
  • čerstvé bylinky 1 hrst
  • červené chilli papričky (chilli paprička) 1 ks

Postup přípravy

  1. Mleté maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem, vejcem, podle potřeby přidejte trochu strouhanky a vytvarujte kuličky ve velikosti pingpongového míčku. Opečte na pánvi dozlatova ze všech stran, potom nechte dopéct v troubě přibližně 10 minut na 180 °C.
  2. Hranolky upečte v troubě podle návodu na obalu.
  3. Dip připravte z konzervovaných rajčat či čerstvých spařených a oloupaných rajčat. Do mixéru vložte rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, lžičku cukru, sůl, koření a rozmixujte dohladka. Dle chuti můžete přidat i kousek chilli papričky.
  4. Masové kuličky podávejte spolu s rajčatovým dipem a streetfoodovými hranolkami, které jsou ideální k nabírání dipu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Markéta v troubě pro McCain


Přečtěte si také

Recepty