Suroviny
- mleté vepřové maso 600 g
- vejce 1 ks
- cibule (malá ) 1 ks
- bylinky (čerstvé, nasekané (petržel, tymián, rozmarýn...))
- strouhanka 1 hrst
- hranolky (mražené,McCain Crispers) 1 balení
- rajčata (čerstvá nebo v plechovce) 4 ks
- česnek 1 stroužek
- třtinový cukr 1 lžička
- bylinky (čerstvé ) 1 hrst
- červené chilli papričky 1 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Mleté maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem, vejcem, podle potřeby přidejte trochu strouhanky a vytvarujte kuličky ve velikosti pingpongového míčku. Opečte na pánvi dozlatova ze všech stran, potom nechte dopéct v troubě přibližně 10 minut na 180 °C.
- Hranolky upečte v troubě podle návodu na obalu.
- Dip připravte z konzervovaných rajčat či čerstvých spařených a oloupaných rajčat. Do mixéru vložte rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, lžičku cukru, sůl, koření a rozmixujte dohladka. Dle chuti můžete přidat i kousek chilli papričky.
- Masové kuličky podávejte spolu s rajčatovým dipem a streetfoodovými hranolkami, které jsou ideální k nabírání dipu.
Šťavnaté masové kuličky s rajčatovým dipem 2 Zdroj: Markéta v troubě / archiv McCain