Šoulet z božohódové kachny
Zdroj: Coolinářka
Šoulet z božohódové kachny
Zdroj:
Coolinářka
Postup přípravy
-
Kroupy properte v cedníku pod tekoucí vodou a dejte je do osolené vody vařit, dokud nezměknou, trvá to asi 50 minut, pokud se voda postupně vypaří, dolejte jí.
-
Pokud použijete suchý hrách, je třeba ho předem na pár hodin nechat bobtnat ve vodě, pak ho uvažte v osolené vodě doměkka.
-
Já jsem pro urychlení použila předvařený hrách, ten jsem vařila v lehce osolené vodě asi 15 minut.
-
Na pánvi na sádle orestujte do lehce zlata na měsíčky nesekané cibule, žlutou i červenou.
-
Cibuli pak smíchejte uvařeným a slitým hrachem a kroupami, přidejte obrané maso, do směsi nadrťte čerstvý česnek, přidejte majoránku, v cedníku spařený hrášek a společně smíchejte.
-
Zapékací mísu vytřete sádlem a směs do ní nandejte. Na povrch přidejte pár kousků sádla a dejte zapéct na 200 °C asi na 15–20 minut.
Šoulet z božohódové kachny 2
Zdroj: Coolinářka
Šoulet z božohódové kachny 2
Zdroj:
Coolinářka