návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Šoulet z božohódové kachny

do 1 hodiny
Šoulet z božohódové kachny
Šoulet z božohódové kachny Autor: Coolinářka
Zbyla vám kachna z hostiny na Boží hod? Připravte si z ní tradiční šoulet, plnohodnotnou večeři pro celou rodinu. Toto židovské voňavé jídlo si zamilujete!

Postup

  1. Kroupy properte v cedníku pod tekoucí vodou a dejte je do osolené vody vařit, dokud nezměknou, trvá to asi 50 minut, pokud se voda postupně vypaří, dolejte jí.
  2. Pokud použijete suchý hrách, je třeba ho předem na pár hodin nechat bobtnat ve vodě, pak ho uvažte v osolené vodě doměkka.
  3. Já jsem pro urychlení použila předvařený hrách, ten jsem vařila v lehce osolené vodě asi 15 minut.
  4. Na pánvi na sádle orestujte do lehce zlata na měsíčky nesekané cibule, žlutou i červenou.
  5. Cibuli pak smíchejte uvařeným a slitým hrachem a kroupami, přidejte obrané maso, do směsi nadrťte čerstvý česnek, přidejte majoránku, v cedníku spařený hrášek a společně smíchejte.
  6. Zapékací mísu vytřete sádlem a směs do ní nandejte. Na povrch přidejte pár kousků sádla a dejte zapéct na 200 °C asi na 15–20 minut.
Šoulet z božohódové kachny
Šoulet z božohódové kachny
Coolinářka

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně