Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šoulet z božohódové kachny
Zbyla vám kachna z hostiny na Boží hod? Připravte si z ní tradiční šoulet, plnohodnotnou večeři pro celou rodinu. Toto židovské voňavé jídlo si zamilujete!
do 1 hodiny
Suroviny
- kroupy, v suchém stavu 100 g
- žlutý hrách, v suchém stavu 150 g
- obrané kachní maso cca 250 g
- česnek 2 stroužky
- menší žlutá cibule 1 ks (cca 400 g)
- zelený mražený hrášek 50 g
- menší červená cibule 1 ks
- sušená majoránka 1 lžíce
- husí nebo kachní sádlo
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kroupy properte v cedníku pod tekoucí vodou a dejte je do osolené vody vařit, dokud nezměknou, trvá to asi 50 minut, pokud se voda postupně vypaří, dolejte jí.
- Pokud použijete suchý hrách, je třeba ho předem na pár hodin nechat bobtnat ve vodě, pak ho uvažte v osolené vodě doměkka.
- Já jsem pro urychlení použila předvařený hrách, ten jsem vařila v lehce osolené vodě asi 15 minut.
- Na pánvi na sádle orestujte do lehce zlata na měsíčky nesekané cibule, žlutou i červenou.
- Cibuli pak smíchejte uvařeným a slitým hrachem a kroupami, přidejte obrané maso, do směsi nadrťte čerstvý česnek, přidejte majoránku, v cedníku spařený hrášek a společně smíchejte.
- Zapékací mísu vytřete sádlem a směs do ní nandejte. Na povrch přidejte pár kousků sádla a dejte zapéct na 200 °C asi na 15–20 minut.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.