Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sorbet z červených paprik

4 porce
do 1 hodiny
Sorbet z červených paprik
Sorbet z červených paprik Autor: Vlado Kníž
Že musí být sorbet jen z ovoce? Šéf Zdeněk Pohlreich vám dokáže, že to není pravda a naučí vás připravovat sorbet z červených paprik.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Postup

  1. V kastrůlku si připravte cukrový sirup: smíchejte vodu a cukr 1:1 a přiveďte k varu.
  2. Papriky pokapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezčerná. Pak upečené papriky vložte do igelitového pytlíku, nechte spařit a sundejte slupky. Nasekejte je, pokapejte tabascem, osolte a rozmixujte.
  3. Potom zalijte stejným množstvím cukrového sirupu. Směs vložte do stroje na zmrzlinu a nechte zmrazit.
  4. Jádřince z rajčat osolte a opepřete a přidejte nasekanou petrželku. Pak vložte želatinu, kterou jste rozpustili ve vodě a zahřáli. Promíchejte, dejte do talíře, navrch přidejte lžíci zmrzliny a ozdobte lístky bazalky.
Reklama

Sorbet z červených paprik  Foto:

Sorbet z červených paprik  Foto: Sorbet z červených paprik, foto: Vlado Kníž

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama