Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sorbet z červených paprik
Že musí být sorbet jen z ovoce? Šéf Zdeněk Pohlreich vám dokáže, že to není pravda a naučí vás připravovat sorbet z červených paprik.
do 1 hodiny
4 porce
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V kastrůlku si připravte cukrový sirup: smíchejte vodu a cukr 1:1 a přiveďte k varu.
- Papriky pokapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezčerná. Pak upečené papriky vložte do igelitového pytlíku, nechte spařit a sundejte slupky. Nasekejte je, pokapejte tabascem, osolte a rozmixujte.
- Potom zalijte stejným množstvím cukrového sirupu. Směs vložte do stroje na zmrzlinu a nechte zmrazit.
- Jádřince z rajčat osolte a opepřete a přidejte nasekanou petrželku. Pak vložte želatinu, kterou jste rozpustili ve vodě a zahřáli. Promíchejte, dejte do talíře, navrch přidejte lžíci zmrzliny a ozdobte lístky bazalky.
Sorbet z červených paprik, foto: Vlado Kníž
Připravte si tento sorbet přímo se Šéfem: