Suroviny
- kuřecí maso 300 g
- nudle 3/4 balení (asi 350 g)
- mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- paprika 1 ks
- fazolové lusky 1 hrnek
- houby (šitaké) 5–6 ks
- houby (Jidášovo ucho) 2–3 ks
- citronová šťáva 1/2
- olej 3 lžíce
- sůl 1 lžička
Tmavá omáčka
- rybí omáčka 2 lžičky
- ústřicová omáčka 2 lžičky
- sójová omáčka (svetlá + tmavá) 2 lžíce
- sezamový olej 2 lžičky
- cukr 2 lžičky
- koriandr
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátečky a osolte. Nudle vhoďte do vroucí vody a nechte 1 minutu vařit (instantní nudle jen namočte ve studené vodě). Sceďte a nechte okapat.
- Jidášovo ucho a šítaké namočte, aby změkly. Cibuli nakrájejte na měsíčky, papriku, mrkev, jarní cibulku a houby na nudličky. Fazolky pokrájejte zešikma na proužky.
- V misce smíchjete omáčky, sezamový olej a cukr. Nechte cukr rozpustit a dejte stranou na později.
- Ve woku nebo v hlubší pánvi rozpalte 1 lžíci oleje a zprudka orestujte kuřecí maso, aby se zatáhlo. Pak ho vyndejte do misky a dejte stranou.
- Do woku dolijte 2 lžíce oleje, opět rozpálte a postupně vkládejte zeleninu – od nejtvrdší po nejměkčí. Mrkev, cibuli, fazolky, houby, papriku a na závěr jarní cibulku. Vše zprudka orestujte. Přidejte nudle a kuřecí maso a chvíli restujte. Zalijte tmavou omáčkou a restujte, aby se nudle v omáčce dobře obalily. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a ještě lehce prohoďte.
- Dozdobte koriandrem a podávejte.
Vyzkoušejte také recept na pad thai nudle podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pad thai s kuřetem nebo tofu – thajské nudle, které nejde nemilovat