Slaný medvídek z focacciového těsta s rajčaty

Moje hodnocení
2x

V předvánočním čase jedou pečicí trouby naplno a domem se line sladká vůně vánočního cukroví. Pokud je na vás už toho cukru trochu moc, upečte si něco slaného! Roztomilý medvídek z italského těsta na focacciu bude příjemným zpestřením i super pohoštěním pro přátele.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • čerstvé droždí 5 g
  • vlažná voda 75 g
  • cukr 1 špetka
  • mouka (typ 550) 125 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • sůl 2 špetky
  • hrubá mořská sůl
  • rajčata 2 ks
  • bazalkové lístky 1 hrst
  • česnek 1 stroužek
  • parmazán, nastrouhaný 1 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • forma na pečení Zlatí medvídci 1 ks

Další tipy na originální Haribo recepty najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte droždí s vlažnou vodou a špetkou cukru, dokud se nerozpustí. Přidejte mouku a nechte těsto 10 minut přikryté odpočívat.
  2. Poté přidejte olivový olej a sůl a vše propracujte rukama do hladkého těsta. Těsto přikryjte a nechte ho na teplém místě cca 1 hodinu kynout.
  3. Předehřejte troubu na 220 °C na horním a spodním ohřevu. Vymažte formu tenkou vrstvou olivového oleje a vysypte trochou mořské soli.
  4. Znovu těsto dobře propracujte, dejte ho do formy a dobře jej vtlačte dovnitř. Nechte těsto ještě jednou 10 minut kynout. Pak prsty vytlačte do těsta malé prohlubně, pokapejte povrch olivovým olejem a posypte jej mořskou solí. Zasuňte formu do trouby a pečte focacciového medvídka 25 minut.
  5. Mezitím omyjte rajčata, rozčtvrťte je, odstraňte zbytky stopek a zbytek rozkrájejte na malé kousky. Omyjte bazalku, vytřepte ji dosucha a nahrubo ji natrhejte. Oloupejte stroužek česneku a rozdrťte jej najemno. Vše smíchejte s parmazánem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje v míse a okořeňte solí a pepřem.
  6. Vyjměte ještě teplého focacciového medvídka z formy a servírujte jej s rajčaty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty