Sandra Mikuličová

Slané bylinkové sušenky s parmazánem

Moje hodnocení
4x

Křehké sušenky voní po bylinkách a chutnají po parmazánu. Skvěle doprovodí sklenku vína, ale i pivo, s přehledem strčí do kapsy leckteré chipsy, krekry a další kupované pochutiny. A také mnohem lépe vypadají, nechte si pár lístků bylinek na ozdobu nebo je postrouhněte parmazánem či posypte drceným pepřem.

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Bylinky nasekejte na velmi jemno nebo rozsekejte v robotu, pár lístků si můžete nechat v celku na ozdobu. K bylinkám přidejte sůl a pepř, promíchejte je s moukou a najemno nastrouhaným parmazánem.
  2. Do sypké směsi nakrájejte na kousky máslo, pomocí nože ho obalte moukou tak, až vznikne drobenka, a pak rychle prohněťte do hladkého těsta. Pokud by se drolilo, přidejte 1 lžíci studené vody. Z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte asi 1 hodinu odpočívat v lednici.
  3. Odpočinuté těsto rozpulte, polovinu vraťte zpět do lednice a druhou rozválejte na jemně pomoučené ploše na plát silný 5 mm. Do těsta můžete zaválet také hezké části bylinek (lístky nebo i stonky s lístky).
  4. Troubu předehřejte na 180 °C, plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta vykrajujte libovolné tvary, skládejte je na připravený plech a pečte 15–20 minut dorůžova podle velikosti kousků. Pokud je přepečete, parmazán zhořkne, po 10 minutách je proto pravidelně kontrolujte. Podle potřeby plechy v polovině pečení otočte. Sušenky nechte zchladnout na plechu.
  5. Stejným způsobem zpracujte druhou polovinu těsta. Vychladlé sušenky uchovávejte v uzavíratelné nádobě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Sandra Mikuličová

Spolu sníme Sandra Mikuličová

Kuchařka Spolu sníme je kniha plná receptů jedné bosé rozlítané a divoké kuchařky, která Vás zve nejen ke stolu, ale také do jejího života plného dobrodružství. Z této kuchařky budete chtít opravdu vařit. Je plná jednoduchých a snadných receptů, které ale zároveň vystihují momenty, o kterých všichni sníme. O divoké přírodě, horách, oceánu, společných chvílích s přáteli a rodinou. Jídlo stmeluje a kolem ohně a jídla se lidé scházeli už od pravěku. Kniha je rozdělena do pěti kapitol receptů, které nabízí originální pokrmy v různém ročním období, pro různé příležitosti.

www.spolusnime.cz


Přečtěte si také

Recepty