Suroviny
- brambory 750 g
 - olivový olej 4 lžíce
 - sůl (Sonnentor – Středomořská kouzelná sůl s květy)
 - koření (Sonnentor – Selské koření na brambory)
 
Dip
- bílý jogurt 200 g
 - koření (Sonnentor – Dobrá nálada – směs květů a koření) 1/2 lžičky
 - sůl (Sonnentor – 12bylinná sůl) 1/2 lžičky
 
Postup přípravy
- Brambory omyjte, nakrájejte na čtvrtky a promíchejte s olejem.
 - Plech vystelte pečicím papírem, rozprostřete na něj brambory a dejte péct do předehřáté trouby na 200˚C na cca 25-30 minut.
 - Krátce před dopečením posypte selským kořením a středomořskou solí.
 - Jogurt smíchejte s kořením Dobrá nálada a 12bylinnou solí a servírujte s brambory.