reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Salát z polníčku a červené řepy
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Salát z polníčku a červené řepy

Salát z polníčku a červené řepy

Hodnoceno: 0x
Mám ráda červenou řepu, třeba jednoduše upečenou. V poslední době slaví řepa velký návrat a já si myslím, že je to dobře. Za pár korun máte výbornou ingredienci, ze které zvládnete udělat mnoho pokrmů. Salát z červené řepy skvěle poslouží jako předkrm nebo třeba jako moc dobrý doplněk ke grilování.
do 2 hodin
2–4 porce

reklama

Postup

  1. Červenou řepu omyjte, osušte, pokapte olivovým olejem, osolte, opepřete. Jednu po druhé zabalte do dvou vrstev alobalu. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C podle velikosti řepy 45 minut až hodinu, měkkost vyzkoušejte ostrým nožem, který by měl bulvou bez problémů projít.
  2. Řepu nechte zchladnout, oloupejte ji, nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na talíř naskládejte spolu s polníčkem, zakápněte olivovým olejem a balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s příchutí fíků, posypte rozdrobeným sýrem a vlašskými ořechy.

Salát z polníčku a červené řepy 2 Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Salát z polníčku a červené řepy  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Salát z polníčku a červené řepy. Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

 

 

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

reklama