Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát z polníčku a červené řepy
Mám ráda červenou řepu, třeba jednoduše upečenou. V poslední době slaví řepa velký návrat a já si myslím, že je to dobře. Za pár korun máte výbornou ingredienci, ze které zvládnete udělat mnoho pokrmů. Salát z červené řepy skvěle poslouží jako předkrm nebo třeba jako moc dobrý doplněk ke grilování.
do 2 hodin
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Červenou řepu omyjte, osušte, pokapte olivovým olejem, osolte, opepřete. Jednu po druhé zabalte do dvou vrstev alobalu. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C podle velikosti řepy 45 minut až hodinu, měkkost vyzkoušejte ostrým nožem, který by měl bulvou bez problémů projít.
- Řepu nechte zchladnout, oloupejte ji, nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na talíř naskládejte spolu s polníčkem, zakápněte olivovým olejem a balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s příchutí fíků, posypte rozdrobeným sýrem a vlašskými ořechy.
Salát z polníčku a červené řepy. Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ
Kdo je Foodlover.cz ?
Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.
Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.