návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni: Indické curry z červené čočky s květákem a dýní

Hodnoceno: 7x
6 porcí
do 1 hodiny
S Klárou v kuchyni: Indické curry z červené čočky s květákem a dýní
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Indické curry z červené čočky s květákem a dýní
Hřejivé curry je ideální jídlo do podzimních plískanic. Dá se připravit snad ze všech druhů podzimní zeleniny, krémovost mu dodá kokosové mléko a hutnost červená čočka. Jídlo plné chutí a vůní, které je na přípravu opravdu jednoduché, budete s radostí vařit celou zimu.

Postup

  1. Na přepuštěném másle orestujte nahrubo nasekanou cibuli dosklovata. Poté přidejte mleté maso (pokud ho používáte) a vařečkou ho rozdělte na malé kousky. Restujte dohněda.
  2. Poté přidejte papriku nakrájenou na kostky a nasekaný česnek. Po asi dvou minutách restování přidejte rajský protlak, římský kmín, kurkumu a curry koření. Krátce zarestujte, aby se koření rozvonělo a zalijte horkou vodou. Směs rozmíchejte.
  3. Přidejte sekaná rajčata z plechovky i se šťávou, dýni hokaido zbavenou semínek a nakrájenou na kostičky, přisypte červenou čočku a osolte podle chuti. Vařte 10 minut na mírném ohni a s pokličkou.
  4. Poté do hrnce přihoďte květák rozdělený na menší růžičky a přilijte kokosové mléko. Vařte dalších 10 minut.
  5. Poté přihoďte kapustu, zbavenou tuhých košťálů a nakrájenou na kousky a vařte ještě 5 minut.
  6. Nakonec dochuťte solí a limetovou šťávou. Podávejte posypané čerstvým koriandrem s jasmínovou rýží nebo chlebovými plackami naan.

PRIMA TIPY: Místo toskánské kapusty můžete použít kadeřávek, mangold nebo špenát. A pokud vám curry zbyde, můžete z něj udělat polévku. Stačí přiměřeně naředit horkou vodou na požadovanou konzistenci a polévku jen dosolit.

S Klárou v kuchyni: Indické curry z červené čočky s květákem a dýní
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Indické curry z červené čočky s květákem a dýní

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))